i love him sooooo much

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, March 11, 2012

Berita Happy..oh yeah..

Semalam balik kampung,kami gerak dari umah dalam kul 5ptg tiba d kg pada pukul 6.30...otw balik kg terlupa lak bwa charger,chk2 hanset tinggal 2 bar jer lg,..pepagi lak mak aku call tanya pasal furqan sihat ke x lg..lepas tu mmbr aku lak call,lepas member call tetiba aku risau semacam jer coz bateri hanset dh low..selalu klu balik kg xkisah sangat pun klu hanset xder bateri,tp hari nie tetiba risau semacam jer..tetiba xsabar nak balik shah alam..haha..rupanyer ada hikmah disebalik kerisauan itu..sanpai2 umah jer aku terus on hanset..maka berbunyi la mesej,memula xberapa nak excited tp bila tngo number lain macam jer terus baca dengan penuh perasaaan..hihi
Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah.........hari nie sangat2 happy,ingat lg x post sya msa bln jan lepas,masa tu sya dok citer busy memanjang..actly sempena minggu besday en hubby and putera kami ahmd furqan,minggu tu juga la aku sibuk buat persediaan interview nak sambung master..Alhamdulillah berkat pengorbanan aku meng"happy'kan mereka berdua akhirnya dapat juga sambung belajar,impian selama ini akhirnya menjadi kenyataan...I love UiTM...hehe

Hari nie lak Ahmad Furqan dah genap 1thn 2bln,tp beliau agak kurang sihat..biasa org tua2 kata klu budak xsihat nanti dh elok demam ada ar benda dia belajar..setakat nie furqan dh boleh sebut perkataan nak..bila dia tengo umi or abah tengah makan mesti dia akan cakap 'nak'....semoga anak umi and abah bertambah cerdik..amin

sekarang dah masuk bulan mac..maka bertambah sudah tanggungjawabku,bukan setakat isteri,ibu,guru tapi kini menjadi seorang pelajar juga...semoga bertambah ilmu pengetahuan..

Friday, February 17, 2012

kembali lagi di bulan feb..hihi

Assalamualaikummmmmmm...

Sedar xsedar dh masuk februari ek...kejap jer masa berlalu..erm hr tu iyer2 jer kata nak update blog every week tapi kata2 semata jer,updatenye xjuga..aduyaiiii....bukan malas,bukan xder citer tapi tersangat la busy,kadang2 tu nak juga mencoret tp kekangan masa xmengizinkan..erm xper la kan...ok la nak citer aper yang ingt jer la yer...

Masuk bulan februari banyak benda juga yang berlaku,pertama furqan dah masuk sekolah,nie yang best dia genap jer setahun sebulan dah masuk sekolah..actly tempat belajar tu lebih kepada plagroup,tapi sangat seronok...masa teacher dia ajar macam2 masa tu ar juga aku rasa nak menangis nengoknyer rupenyer terlalu banyak kekurangan pada diri ni sebagai seorang ibu...huhu...bukan setakat furqan yang dapat ilmu,dengan aku sekali yang dapat ilmu..Alhamdulillah thanks kepada bestfrenz ku syahfiza yang suggest tempat tu,memang xrugi dapat join...

Kelas untuk playgroup nie seminggu sekali jer,setiap hari ahad..sebelum hantar furqan join kelas tu banyak benda juga yang dipertimbangkan bersama en suami,Alhamdulillah setelah sepakat tanggal 12.2.2012 maka rasmi la furqan jadi murid kat Genius Baby On Board...teringat lak masa memula furqan join kelas ni dia lebih banyak memerhati,20minit lepas tu baru blh join apa yang cikgu dia ajar,bila tengo respon furqan masa tu nampak sangat dia nie seorang budak yang cepat belajar,kejap jer cikgu dia ajar dah boleh ikut....balik umah aku praktikkan semula apa yang dia dh belajar,alhamdulillah furqan masih ingat...untuk gambar furqan sepanjang minggu pertama sekolah klik sini la yer





ok la sekian dulu untuk hari ini...hihihi...

Tuesday, January 24, 2012

Genap setahun

okey ar nak citer skit jer nie,siyes dua 3 menjak nie aku tersangat la xlarat,xtau naper tah,nak kata mengandung tp period mcm biasa jer pun..hahaha..

22.01.2012 maka baby inspira dh genap setahun,mcm2 hadiah nak bg kat dia,tp disebabkan badan aku xberapa nak larat g carikan dia hadiah terus jer cancel buat seketika...lenkali,len waktu,len masa akan ku gagahkn jua diri cari hadiah untuk kamu yer cik INSPIRA yang comel loteh..muaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh sayang kamu juga coz kamu sentiasa memudahkan perjalanan kami..

Fokus kat INSPIRA YER,COZ dIA NYER BIRTHDAY HIHIHIHI........

HAPPY BIRTHDAY TO YOU INSPIRA


Sunday, January 22, 2012

alkisah kenduri+birthday party ahmad furqan

Alhamdulillah,segala yang dirancang berjalan dengan lancarnya...

dua hari lepas selesai sudah majlis untuk bulan januari,birthday suami+anak...alkisahnyer beberapa hari sebelum birthday party aku lak xsihat diserang migrin yang teamat teruk,teruk sampai tahap aku kne injec,memula aku ingatkan sakit kepala biasa jer alih2 sampai termuntah xhenti2,disebabkan dh xtahan sangat terus jer en.hubby bawa g demc,sampai sepital tggu kejap jer kendian jumpa dktr,masa tu aku dh xlarat nk cakap lg dh,alih2 minta injec jer...ari jumaat aku x g sekolah dan keje aku tdo jer la sepanjang hari tu...petang lak my MIL dengan kak ipar datang,rasa lega skit coz ada yang nak tolong aku masak memasak..hihi...

okey ar nak citer masa hari kejadian lak,pepagi lagi aku,en hubby,ngn kak ipar dah g pasar cari lauk nak masak,sampai pasar terus beli jer coz malam tu dah bincang nak masak aper...balik pasar terus jer masak2..plan majlis start kul 12.30pm,tp tunggu nyer tnggu ustaz yang nak jd imam tu xsampai2 lak,alih2 majlis baca yasin start kul 1.30,lbh kurang camtu ar...nasib baik ada member en hubby,awang namanyer dia ar yg jadi imam masa tu..seingat aku awang nie xpernah miss kat majlis ktorg ada jer dia datang,since aku dah kawen ngn en hubby dia ada jer,alhamdulillah.........

selesai baca yasin baru ar majlis makan2,alhamdulillah ramai gak member2 yang datang,seronok sangat coz masing2 bawa anak..hehe..part yang paling best masa nak potong kek,haha kelakar tengo budak2 tu semua pakat nak ptong kek..

alahai banyak jer benda nak taip tapi xberapa nak larat,aku still xberapa nak sihat...kita layab gambar jer la ek...








































terima kasih bebanyak kepada rakan2 yang datang..insyaAllah ada rezeki kte jumpa lagi yer...

Friday, January 13, 2012

2hari celebrate birthday

Alhamdulillah,minggu kedua bulan januari merupakan minggu yang paling seronok dalam hidup aku,mau xnyer besday anak ngn en hubby berturut, thn jer berlainan..haha..sangat suka sebab dapat celebrate untuk mereka,dan yang pasti mereka sangat happy gitu....tahun nie dua2 pun dapat hadiah best maka bertambah beronok la mereka berdua...

okey ar nak citer tempat celebrate birthday mereka berdua ni lak,memula furqan nyer besday 11.1.2012(rabu) aku ngn en hubby belanja furqan makan kat Nandos kat SACC,kisahnyer sebelum celebrate aku ajak en hubby g keramat,coz dah tempah coklat untuk mereka berdua,agak suprise la juga buat en hubby coz dia xtau pun aku ada tempah coklat untuk mereka berdua nie,bila en hubby tnya nak buat apa g keramat aku cakap jer nak amik barang,bila jawapan aku dok pendek2 jer en hubby pun xbnyk tanya dia layan jer la..memula plan cam nak p kl,tp bila fikir masa singkat sangat so terus jer balik shah alam and makan ar ktorg kat Nandos.

Keesokkan harinya pula celebrate birthday en hubby,kelakar lak rasanya bila citer pasal besday en hubby ni,tetiba terimbau besday dia masa tahun lepas,en hubby celebrate besday kat sepital coz kne teman aku yang baru masuk hari kedua selepas bersalin..tahun nie en hubby teman aku gak,pepagi dia xmasuk opis coz teman aku g interview kat uitm,dr awal hinga baih ar dia dok teman..dalam pada dok tunggu nak masuk interview kepala ligat lak nak berfikir,kat mana ar nak celebrate besday dia,fikir nyer fikir tetiba aku teringat sunway piramid,memandangkan masa tu aku teringin nak makan hurtz chicken buffet,so xsalah ar rasanya nak ajak en hubby ke sana lgpun dh lama xlepak kat sana...sampai sana ktorg makan n makan,lepas tu bawa furqan kat tempat permainan..

terasa macam cepat jer masa berlalu,rasa baru semalam aku duk kat sepital bertarung menahan kesakitan,alih2 sekarang ni tngo furqan dah setahun ghupernyer..Alhamdulillah semoga anak abah & umi akan menjadi anak yang soleh..Amin..

dan yang pasti minggu kedua januari sangat2 ar bahagia...Alhamdulillah...I love you abang...i love you furqan(sayang anak umi)...

erm xyah citer panjang2 la ek,layan jer la gambar2 nie...



















Wednesday, January 11, 2012

Hapy birthday

Alhamdulillah 11.01.2012 anak kesayangangku telah genap setahun..happy birtday to you..happy birthday to you..happy birthday to Ahmad Furqan..Happy birthday to you...muaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh love furqan sangaaaaaaaaaattttttt sangaaaaaaatttttttt..

12.01.2012,birthday en hubby lak...happy birthday to you..happy birthday to you..happy birthday to abang..happy birthday to you..sayaaaang abang,i love you,aishiteru,aku cinta padamu..

okey la,ada masa aku update lagi ek..bnyk jer citer nak share pasal birthday hero2ku ini,tp ari nie xdpt nk story agak busy skit...Assalamualaikum

Monday, January 9, 2012

januari-seminggu berlalu sudah

aku pun xfaham naper tah,hari tu beriyer jer nak update setiap hari kat blog nie,tp tiap kali pandang confirm xtau nak taip haper tah..ok la aku nak citer pasal kejadian2 di minggu pertama bulan januari,actly mggu pertama januari merupakan minggu pertama persekolahan,dipanjangkan cerita,kisahnyer tarikh persekolahan adalah pada 4hb.1.2012,tp disebabkan sehari sebelum tarikh itu, sekolah telah mengadakan pendaftaran budak tahun 1 dan pra sekolah makanya guru besar mewajibkan semua guru datang sekolah biarpun xterlibat...aku yang menurut perintah ni pun pegi ar masa tu,sampai sekolah tngo agak meriah ar juga..,aku terus jer masuk kelas n hias kelas aku,almaklum ar jd guru kelas lagi jadik kena rajin ler jawabnyer..hihihi...

erm lepas hias2 kelas yang xseberapa cantik,aku turun kat bilik kaunselig,lepak kat situ jap,tetiba en hubby call dia kata my MIL xsihat n ajak balik kghari tu juga..ohhhhhhhh sangat terkejut..aku yang plan nk p breakfast terus terbantut..rasanya xsampai sejam menunggu en hubby datang,kendian ktorg terus jer balik kg..sampai kg terus bawa my MIL g hospital,haish lama lak tggu kat sepital AG tu,yg problem gak masa tu d org xjumpa fail my MIL,disebabkan dah kesian sangat tngo my MIL dok tggu lama sangat,terus jer aku bgtau hubby bawa my MIl g klinik swasta jer..balik umah lepak2 makan durian jap,ptg g tampin ngn kak ipar,lepas tu baru gerak balik shah alam,sampai shah alam siyes penat yang teramat sebab duduk pangku furqan yang xnk duk diam,dalam keta pun dia nak main jer,tahan xtdo...

rabu hari pertama persekolahan,masa ni agak kelam kabut gak,tp biasa ar hari pertama persekolahan kan...aku pun hari tu sakan ar nek turun tangga dari satu kelas ke 1 kelas,alih2 tghri memang xlarat,masa otw balik aku keja tdo jer dalam keta,kendian sampai umah sambung tdo lg,nasib baik ar en hubby xder kelas..huhu...keesokan harinyer sampai ar jumaat baru rasa stabil skit..sabtu lak ktorg ada meeting 1Murid 1 Sukan..ahad g jenjalan ngn member kat pkns..

Minggu nie juga merupakan minggu yang sangat busy,pertama prepare untuk birthday furqan,birthday en hubby dan juga prepare untuk diri sendiri coz kne g interview...huhu..next week minggu yang sangat mantap..okey la next week sambung lg yer..ASSALAM....